Molitva za sestre

Zašto se u zajednici međusobno nazivate „sestre”? Zato što ste kćeri iste Majke i zato što vas isti sakramenat ujedinjuje jedne s drugima. „Sestre” u redovničkoj zajednici znači biti ud jedno te istog tijela.

Uzmite u obzir ljudsko tijelo: ako jedan ud trpi, trpe i svi drugi udovi. Ako odjeneš samo jednu ruku, onda će ona druga trpjeti hladnoću; ako jedeš, onda hraniš sve udove. Gospodin kaže: „Sve ste vi jedno tijelo. Rođene ste od iste majke i imate jedan te isti duh. Taj isti duh vas upravlja. Vi molite iste molitve i zajedno izgovarate jednu te istu riječ.”

Osjećam da me ništa više ne veže za ovu zemlju. No, imam u srcu jednu želju: da sve sestre, s kojima živim u ovoj kući, potpuno pripadaju Kristu, da se ne vežu za ništa što je izvan Njega, da misle samo na Isusa.

Moj Bože, potpuno ti se predajem, čini od mene što god želiš. Podari svim mojim sestrama milost sjedinjenja s tobom.

Čim mi Bog pokaže svoje milosrđe, moja molitva će sva biti u ovome: da u ovome samostanu vlada ljubav i sloga, da nijedna duša ne traži drugo doli samoga Boga, da nikakva navezanost ne priječi duše da potpuno pripadaju Njemu. Kad jednoga dana ne budem više s njima, sva moja radost u nebu će se sastojati u tome, da svaku pojedinu i sve zajedno, nosim k Božjem Srcu; da ih uvijek mogu vidjeti, makar iz daleka, i moja radost će tada biti potpuna.

Gospodine, učini da sve one koje žive u ovome samostanu budu jedno. Daruj im jedinstvo i ljubav. Ujedini njihova srca s Tobom. Daj im da misle samo na Tebe. Ne dopusti da ih išta odijeli od Tebe. Učini da jedina poveznica koja ih povezuje jedne s drugima budeš Ti sam. Ako bi se neka udaljila od tebe i upala u grijeh, uzmi je s ove zemlje prije nego to učini. Ne dopusti da uđe u zajednicu netko tko cijelim svojim bićem ne pripada tebi.

Gospodine, učini da svaka pojedina, u tvome svetištu, gori kao svijeća. Daj da svaka izgara samo za tebe i za ništa drugo. Ti vidiš, Gospodine, da svaka od njih želi biti tvoja službenica. Jedna se brine za tjelesne potrebe, druga tješi tvoju dušu. Svaka se žarko trudi da ti služi. Sve su zaokupljene Tobom.

Jedno te molim, moj Bože: da sve sestre u ovoj kući i sve one koje će ovdje doći, samo tebe ljube, izgaraju samo za tebe i da se ne vežu za ništa drugo osim za tebe.

sv. Mirjam od Krista Raspetoga, Pensieri, 144-146.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
%d blogeri kao ovaj: